Цікава історія з димком

11 вересня 2018

Вітаю!

Продовжуючи літню тематику, сьогодні хочу зупинитися ще на одному способі обробки продуктів: на копченні.

Цей процес не надто популярний через ряд обставин: дим, час та банальне незнання цієї теми.

Сьогодні спробую прибрати хоча б декілька стримуючих кордонів.
Найперше, задля успішного копчення слід виконувати декілька правил:

  • Обирайте однакову фракцію тріски (щоб рівномірно прогрівалася),
  • Шматки продуктів для копчення мають бути однакової товщини для рівномірного приготування,
  • Риба готується скоріше за м'ясо і при нижчих температурах,
  • Краще недоготувати і потім довести страву до необхідної кондиції, ніж перетримати і пересушити. Тоді виправити ситуацію буде вже неможливо,
  • Не нехтуйте попередньою підготовкою продуктів: замаринуйте, витримайте, обсушіть. З часом зможете підібрати технологію за своїм смаком,
  • Тріску необхідно засипати тонким шаром на дно, не переборщити,
  • Не використовуйте тріску смолистих порід дерева (сосна, ялина, смерека), а також берези (додає легкі нотки дьогтю),
  • Тріску необхідно попередньо замочити. Тоді при нагріванні вона вивільнятиме приємний аромат. Крім води можна замочувати у червоному вині, віскі, додавати спеції та духмяні трави,
  • Кришку за нагальної потреби не відкривайте (кожне відкриття кришки – додаткові хвилин готування),
  • Решітки слід змащувати олією перед готуванням,
  • Шматки всередині ємкості для копчення не повинні торкатися один одного.

Можна обрати ємкість невеликого розміру для тріски, яку можна з легкістю поставити на мангал. Вона додасть неповторний аромат вашим стравам.

HM Ємність для копчення з нержавіючої сталі 22 см

А можна обрати деко, яке зможете використовувати також вдома: міцні замки триматимуть дим всередині. Просто необхідно все підготувати, защипнути замки і поставити в духовку.

KC Деко для копчення з ручками і решіткою з нержавіючої сталі 38 х 27 х 7 см

Купити в 1 клік
Ціна за 1 :
грн.
К-сть
Сума
1 500 грн.
Ваше ім'я:*
Телефон:*
×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:*
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×